ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

"TRAJECTÒRIES JUVENILS I MOBILITAT SOCIAL. LA REPRODUCCIÓ INTERGENERACIONAL DE LES DESIGUALTATS"

Àmbits 41, Primavera 2009
TRAJECTÒRIES JUVENILS I MOBILITAT SOCIAL. LA REPRODUCCIÓ INTERGENERACIONAL DE LES DESIGUALTATS

La Secretaria de Joventut del departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya va elaborar l’”Enquesta a la joventut de Catalunya 2007. Una anàlisi de les transicions educatives, laborals, domiciliars i familiars”. L’objectiu d’aquest treball és esdevenir un instrument de referència tant per al coneixement de la realitat juvenil com per al plantejament de futures polítiques públiques destinades als joves.


Ara, des de la revista Àmbits de Política i Societat recollim les conclusions i impressions extretes de l’enquesta, de la mà de dos dels seus autors, Pau Serracant, coordinador del projecte, i Roger Soler. Completen el monogràfic Gary Pollock, professor a la Manchester Metropolitan University i Cécile Van de Velde, Doctora en Sociologia per l’Institut d’Etudes Politiques de París, professora de la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) de la capital francesa i autora del llibre 'Fer-se adult' (Secretaria de Joventut).


Entre tots ells ens presenten una panoràmica sobre l’evolució del pas de la joventut a l’edat adulta en els darrers anys, transició no gens fàcil, ni socialment ni econòmicament, per a la gran majoria dels joves. Són diversos els interrogants que es plantegen i als quals s’ha intentat donar resposta en aquest monogràfic: repeteixen els fills l’esquema sòcio-econòmic dels seus pares? quines són les principals diferències en els processos d’emancipació a Europa? són eficaces les polítiques públiques que en matèria de joventut s’estan duent a terme?


A aquestes preguntes també respon Andy Furlong a l’espai de l’entrevista. Professor de sociologia a la University of Glasgow, Furlong posseeix una àmplia trajectòria en recerca sociològica sobre joventut.


D'altra banda, un cop més, els col·legiats i les col·legiades fan una valuosa aportació a la secciò Pàgina d'Actualitat, amb interessants articles sobre la realitat social i política actual.

Veure tots els Àmbits
REVISTA "ÀMBITS"
Àmbits digital, punt i seguit a 16 anys d'edicions en paper. Àmbits de Política i Societat és una publicació trimestral que combina l'anàlisi de temes actuals d'interès polític i social amb la presentació de temes clàssics del pensament polític i social català. Des de l'any 2012 que ja no s'edita en format paper: podeu seguir-la en format Bloc.
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web