ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

"L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA: ENTRE LA POLÍTICA I LA SOCIETAT"

Àmbits 43, Estiu 2010
L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA: ENTRE LA POLÍTICA I LA SOCIETAT

Cada vegada són més i més polièdrics els assumptes als quals han de fer front les administracions públiques. D'aquí, que aquestes es trobin amb la necessitat de contractar professionals amb habilitats i capacitats diverses que els permetin comprendre i encarar, de forma eficient, les diferents dimensions dels reptes propis d'una societat canviant.


El número 43 de la revista Àmbits porta per títol L'Administració pública: entre la política i la societat d'acord amb el tema d'un monogràfic que pretén descobrir els nous desafiaments que es presenten a les administracions públiques del segle XXI en la seva relació amb aquells a qui es deuen: d'una banda, el poder polític i, de l'altra, i molt especialment, la ciutadania.   


De la mà de diversos experts que coneixen l'administració pública des de dins, analitzem fins a quin punt les competències adquirides amb l'estudi de la Sociologia i la Ciència Política, dues llicenciatures de caràcter eminentment interdisciplinari, poden contribuir al bon govern aportant-hi un importantíssim valor afegit, complementari al que ofereixen altres titulacions.   


Com no podia ser d'altra manera, l'espai de l'entrevista el protagonitza Carles Ramió, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Ramió exposa, amb poca voluntat de ser políticament correcte, quines són les febleses de les administracions públiques catalanes i quins són, per tant, els aspectes on més poden incidir els sociòlegs i els politòlegs del futur. Alhora, fa un balanç dels seus tres anys al capdavant de la institució reflexionant sobre la feina ben feta i els objectius encara per assolir.


Al Monogràfic l'acompanya, com de costum, la pàgina d'actualitat que, en sintonia amb l'ampli ventall d'interessos dels col·legiats i col·legiades, inclou continguts diversos: des de l'oportunitat que ens ofereix la llei de dependència per regularitzar la situació laboral dels immigrants fins a la presa de consciència sobre les virtuts dels microcrèdits per a l'eradicació de la pobresa i una proposta de reforma dels òrgans de govern de la universitat per fer-la més operativa, entre d'altres.

Veure tots els Àmbits
REVISTA "ÀMBITS"
Àmbits digital, punt i seguit a 16 anys d'edicions en paper. Àmbits de Política i Societat és una publicació trimestral que combina l'anàlisi de temes actuals d'interès polític i social amb la presentació de temes clàssics del pensament polític i social català. Des de l'any 2012 que ja no s'edita en format paper: podeu seguir-la en format Bloc.
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web