ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

"POLÍTIQUES D'INNOVACIÓ EN GOVERNS LOCALS"

Àmbits 0, PRIMAVERA 2016
POLÍTIQUES D'INNOVACIÓ EN GOVERNS LOCALS

Arran dels anys de crisi econòmica i social, els governs municipals han vist reduïts els seus recursos i competències, alhora que són sotmesos a més controls. Tot i aquestes limitacions, els governs locals continuen sent els més propers a la ciutadania, i els primers en donar solucions a les noves problemàtiques que han anat sorgint sorgint, no només a Catalunya sinó a nivell global. En aquest monogràfic s’explora la capacitat d’innovació dels governs locals per fer front als nous reptes, tant locals com globals.

En el primer article del monogràfic, Leonardo Díaz, identifica aquests nous problemes amb un “canvi d’època”, en què els municipis han d’esdevenir un actor central.

En el segon i tercer articles tractem dos dels àmbits on actualment s’estan produint més innovacions: les polítiques de desenvolupament local i les d’inclusió social. Joan Trias aporta una visió transversal sobre la innovació en les polítiques de desenvolupament local a partir d’una recerca i selecció de bones pràctiques en municipis catalans, mentre que Marc Bassols reflexiona en el seu article sobre el repte i l’obligació dels govern locals de repensar noves formes de fer política i d’introduir mesures per generar societats més inclusives després de la crisi.

En el quart i cinquè article fem una aproximació a com impulsar i treure el màxim profit de la innovació. En l’article de Roger Barres s’apunten les condicions i eines necessàries pels governs locals a l’hora de crear un ecosistema propici per a la innovació dins de les mateixes institucions, mentre que Marçal Farré explora com, a través dels mètodes experimentals, podem identificar, replicar i millorar les pràctiques amb més potencial.

Per últim, Benjamin R. Barber, un dels politòlegs més influents del moment i promotor del Parlament Mundial d’Alcaldes (GPM, per les seves sigles en anglès), reflexiona sobre el rol dels governs locals i les ciutats a l’hora de fer front als problemes globals del nostre segle. Concretament ens parla del cas de les ciutats catalanes i ens avança les primeres informacions sobre el Parlament Mundial d’Alcaldes.

RECULL D'ARTICLES
Veure tots els Àmbits
REVISTA "ÀMBITS"
Àmbits digital, punt i seguit a 16 anys d'edicions en paper. Àmbits de Política i Societat és una publicació trimestral que combina l'anàlisi de temes actuals d'interès polític i social amb la presentació de temes clàssics del pensament polític i social català. Des de l'any 2012 que ja no s'edita en format paper: podeu seguir-la en format Bloc.
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web