ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

MÉS D'UNA VINTENA DE COL·LEGIATS VAN APRENDRE A FER NETWORKING

Més d'una vintena de col·legiats i col·legiades van assistir al taller de networking que va organitzar el Col·legi. Un taller on van aprendre què és, com es fa i per què és tan important el networking, i on a més van tenir l'oportunitat de posar-lo en pràctica.
MÉS D'UNA VINTENA DE COL·LEGIATS VAN APRENDRE A FER NETWORKING

La Miranda Wilkotz, consultora d’estratègia i operacions a la consultoria evoluciona_t ens va explicar que el networking consisteix en rebre, però sobretot en donar, establint relacions positives amb les persones que coneixes al llarg de la vida i què, en aquest sentit, la teva xarxa pot ser infinita. Wilkotz va reconèixer que hi ha certes idees negatives preconcebudes cap al networking, com ara que s'estableixen relacions d'interès amb les persones on el que prima és que pot fer l'altre per mi, quan en realitat és el contrari, ja que el plantejament adequat és que puc fer jo per l'altre, no només a títol professional sinó també personal. 'Networking es pot fer tant amb un headhunter com amb el dependent de la fruiteria del costat de casa teva', va assegurar, 'mai no saps com alguna persona et podrà ajudar o quan podràs tu ser-li útil, tant per trobar feina com per trobar casa o qualsevol altra necessitat que se'ns planteja al llarg de la vida'.

Centrant-nos en el plànol professional, per la consultora és fonalmental tenir una bona xarxa de contactes ja que el 75% de les ofertes laborals es troben al mercat ocult, la qual cosa vol dir que es cobreixen a través de coneguts, recomanacions, etc. Una de les claus del networking és diversificar al màxim possible els teus contactes i, a ser possible, que aquests no es coneguin entre ells, ja que contra més àmplia sigui la teva xarxa més possibilitats et pot oferir. En aquest sentit va recomanar no subestimar els contactes 'dèbils'. 'Sovint ens poden ajudar més que els nostres millors amics', va afirmar.

D'altra banda per a desenvolupar un networking efectiu cal fer-ne un seguiment, 'cuidar els teus contactes', assegura la Miranda. No es tracta doncs d'intercanviar targetes i presentacions i donar per conclosa aquella relació, 's'ha de treballar', va insistir.
En qualsevol cas si ens trobem en un esdeveniment de networking és imprescindible no anar amb les mans buides, cal portar alguna cosa material que ens identifiqui com ara una targeta o una presentació. També és molt important saber definir-nos, sovint el més difícil quan fem networking, ser capaços d'explicar de manera sintetitzada qui som, que fem, que volem i que podem fer pels altres.

En resum, fer networking no és una altra cosa que donar-se a conèixer. Segons va indicar la Miranda, el 50% dels contactes positius entre persones es donen en moments informals, no pas planificats. I és que cada dia, sense saber-ho, fem networking.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web