ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

TROBADES D.O. EUROPA

Reflexió al voltant de la identitat europea Què significa formar part d’Europa? Quins trets caracteritzen les comunitats que hi conviuen? Existeix una identitat europea, o és una construcció econòmica que no aconsegueix definir una associació amb valors i objectius compartits per les seves institucions i, sobretot, per les seves comunitats?

Aquestes són només algunes de les qüestions sobre les quals reflexionarà D.O. Europa, el cicle de xerrades que tindrà lloc al Born Centre Cultural entre el 6 de març i el 3 d’abril (cada dijous, a les 19 h). Mònica Terribas conduirà cinc sessions de converses obertes amb sis intel·lectuals que, des de trajectòries d’excel·lència, ens ajudaran a entreveure les múltiples respostes a aquestes preguntes.

Obrirà el cicle Zigmunt Bauman, pare de la modernitat líquida i un dels sociòlegs i pensadors més influents de l’actualitat, referent indiscutible a l’hora d’analitzar fenòmens com el consumisme, la societat de classes o la globalització. Bauman compartirà taula de debat amb Aleksandra Kania, especialista en sociologia política i col·laboradora habitual de l’eminent pensador (6 de març). Susan George, politòloga, activista i pensadora crítica amb les polítiques del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial, abordarà temes com la justícia social, la política comercial europea o la reforma de la Unió Europea, els seus àmbits d’estudi (13 de març). Saskia Sassen, sociòloga reconeguda internacionalment per la seva anàlisi crítica de nocions com globalització, immigració i ciutat global, oferirà el seu punt de vista sobre la identitat europea el 20 de març, i el dia 27, Sami Naïr, filòsof, sociòleg i politòleg francès, creador del concepte de codesenvolupament i un dels grans especialistes europeus en temes d’immigració, explorarà la incidència d’aquest fenomen en la construcció d’Europa. L’última sessió la protagonitzarà l’escriptor i Premi Nobel de Literatura 2006 Ohran Pamuk, professor d’Humanitats a la Universitat de Columbia, que va ser sotmès a un judici per injúries contra l’Estat turc arran de la seva denúncia pública del genocidi armeni perpetrat per l’Imperi otomà l’any 1915.

Les aportacions d’aquestes sis personalitats ens permetran aprofundir en el calidoscopi europeu en permanent mutació del qual forma part, també, la identitat catalana.

FITXER ADJUNT
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web