ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

MÉS ENLLÀ DE LA IDENTITAT: V JORNADES FILOSOFIQUES DE BARCELONA

Dimarts 02/12 Aquestes V Jornades Filosòfiques de Barcelona qüestionen la identitat individual i la identitat col·lectiva. El propòsit de la sessió inaugural al CCCB és reflexionar sobre la funció i els límits de la identitat del subjecte i de les col·lectivitats des d’un punt de vista polític i, més precisament, en el marc de l’estat contemporani com a espai fonamental de reconeixement. En el moment de l’actual procés sobiranista de Catalunya, es reflexionarà sobre les complicitats i contradiccions que es creen entre, d’una banda, les lluites per la reivindicació de les identitats i, de l’altra, les lluites d’emancipació social presents en el context actual.
MÉS ENLLÀ DE LA IDENTITAT: V JORNADES FILOSOFIQUES DE BARCELONA

A l’Arts Santa Mònica s'abordarà el paper dels mitjans de comunicació en la definició i creació de les identitats, així com les estratègies de resistència contra els poders uniformitzadors de la identitat individual, col·lectiva i cultural. D’aquesta manera es posarà en relleu un punt fonamental de les jornades d’enguany: la solidaritat entre la reivindicació de la identitat i les diferents lluites per la igualtat social.

Finalment, amb la projecció a l’Institut Francès de la pel·lícula D’una llengua a l’altra (55’) de Nurith Aviv, es vol reflexionar sobre les diferents relacions entre llengua i estat: com enfrontar-se i sobreviure als conflictes que es poden produir entre llengua materna i llengua de l’estat? Quines polítiques lingüístiques s’estableixen en el si dels estats? Quina resistència política ens ofereix el llenguatge? Preguntes, en definitiva, per tal de plantejar-se la relació que estableixen el monolingüisme i el plurilingüisme amb l’essència i els límits de l’estat contemporani.

Entrada lliure. Places limitades.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web