ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

NOUS MODELS DE POBRESA

Dijous 7 de maig a les 19h al Col·legi de Periodistes Les tres ponències aniran a càrrec d'Albert Recio, professor d'Economia Aplicada de la UAB; Fina Rubio, Presidenta de la Fundació de Dones SURT; i Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat 3, del tercer sector socials. Els ponents seran moderats per Teresa Torns, professora de sociologia a la UAB.
NOUS MODELS DE POBRESA

Els estats de benestar desenvolupats a Europa després de la Segona Guerra Mundial varen crear uns mecanismes de protecció social que semblaven haver convertit  la pobresa en una qüestió del passat. Malgrat que la pobresa i les desigualtats socials mai varen desaparèixer del tot, el predomini de la “societat de les classes mitjanes” va  fer possible que es considerés la pobresa com una qüestió marginal.

La crisi iniciada el 2007 ha fet canviar l'escenari. Per aquesta raó, el debat del que ara s'anomena ‘nova pobresa’ pretén posar de manifest el procés d'empobriment que aquesta crisi ha provocat al nostre país. El rostre més visible d'aquesta nova pobresa té a veure sens dubte en la destrucció de llocs de treball, tal com indiquen les dades de l'atur i la precarietat laboral. La pèrdua de l'habitatge ha agreujat  aquest procés d'empobriment, un fenomen especialment dur en les àrees urbanes.

Una crisi que, com sempre, afecta als col·lectius de població més dèbil, en aquest cas, les dones. Essent elles les que pateixen les conseqüències més greus de la crisi. Els tres especialistes del debat són referents indiscutibles en analitzar i liderar propostes per combatre aquesta situació.

Entrada lliure. Cal confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a amics@uab.cat o trucant al 93 581 14 90.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web