ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

FONAMENTALISMES RELIGIOSOS, CONFERÈNCIA AMB JOAN ESTRUCH

Dimecres 2 de desembre, a les 12h “El Fonamentalisme es un moviment generalment religiós, però sovint amb una forta càrrega política, que prescriu un dogma i una moral estricta que exclouen i ataquen qualsevol altra creença o codi moral, o qualsevol desviació respecte a la interpretació ortodoxa del dogma”, segons Enciclopèdia.cat.
FONAMENTALISMES RELIGIOSOS, CONFERÈNCIA AMB JOAN ESTRUCH

Aquests últims díes, després dels darrers atemptats a París encara es parla molt més de fanatismes i accions extremes i violentes referides a religions.

En aquest marc us convidem a fer una interessant reflexió sobre els fonamentalismes religiosos a la conferència “Fonamentalismes religiosos” a càrrec de Joan Estruch el proper 2 de desembre a les 12h a la Sala d´Actes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Joan Estruch es llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona  i doctor des de l'any 1971, després de cursar estudis de postgrau a la Universitat Catòlica de Lovaina. Professor de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1971 fins a la seva jubilació l'any 2013, i on va ser catedràtic de sociologia des de l'any 1989. Estruch va ser fundador i director del Centre d'Investigacions en Sociologia de la Religió (ISOR) des de 1974, i membre de l’Institut d’Estudis Catalans des de l'any 1995.

Entre les seves publicacions, algunes traduïdes en diverses llengües, destaquen La innovación religiosa (1972); La secularización en España (1972); Plegar de viure. Un estudi sobre els suïcidis (1981); L’Opus Dei i les seves paradoxes: us estudi sociològic (1993) o Les altres religions. Minories religioses a Catalunya (2004). En la vessant de la traducció, ha traduït al català obres sociològiques com l’Ètica protestant i l’esperit del capitalisme, de Max Weber, o La construcció social de la realitat , de Peter Berger i Thomnas Luckmann.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web