ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

EL CONSELLER AUSÀS PARLA AL COL·LEGI DE LA NOVA LLEI DE CONSULTES POPULARS

El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, va parlar sobre la nova llei de consultes populars per via de referèndum, en una conferència organitzada pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, en col·laboració amb la Conselleria de Governació i Administracions Públiques, que va tenir lloc el passat 22 de juny a la seu del Col·legi.
EL CONSELLER AUSÀS PARLA AL COL·LEGI DE LA NOVA LLEI DE CONSULTES POPULARS

El conseller Ausàs va definir la nova llei, l'avantprojecte de la qual va ser aprovat pel Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya el passat 31 de març, com  "la més ambiciosa possible". "Volem aprofitar al màxim el nostre espai de sobirania", va afegir. Segons el conseller de governació la tradició de consultes populars a Catalunya i a Espanya ha estat més aviat escasa. "L'Estat espanyol no ha tingut mai voluntat de consultar a la ciutadania", va assegurar. 

 

Per Ausàs aquesta nova llei suposa "una bona eina que ens cohesiona com a país". El conseller va afegir que "som molts els convençuts que som nosaltres mateixos els qui hem de decidir sobre qüestions essencials". Per al conseller d'Esquerra Republicana de Catalunya la màxima democràcia es vehicula mitjançant la participació directa i, amb la llei de consultes populars, es pretén recuperar la confiança democràtica dels ciutadans. Tanmateix Ausàs va assegurar que cal "enfortir-nos com a país per a decidir el nostre futur".

 

Aquesta nova llei tindrà un àmbit d'aplicació tant autonòmic com municipal i en tindran potestat per convocar una consulta el Govern de Catalunya, el Parlament català, quan es tracti d'una cinquena part de la cambra, els municipis, sempre i quan superin el 10% de termes municipals de Catalunya, i la ciutadania, amb un mínim d'un 3% de recollida de signatures, és a dir 210.000 persones aproximadament. Els resultats obtinguts d'aquestes consultes populars però no seran vinculants, tot i que marcaran una referència política alhora de prendre decisions, segons va declarar el conseller.

 

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web