ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA A LA SESSIÓ D'ANÀLISI DELS RESULTATS DEL 26J

Crònica de l'acte Prop de 100 persones varen assistir al debat postelectoral sobre les eleccions espanyoles de diumenge passat que el Col·legi va organitzar de manera conjunta amb l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) per tal de valorar-ne els resultats.
ÈXIT D'ASSISTÈNCIA A LA SESSIÓ D'ANÀLISI DELS RESULTATS DEL 26J

Després d'una breu contextualització del moderador del debat, el director de l'ICPS Joan Marcet, Joan Botella analitzà la jornada des del punt de vista del comportament electoral. La intervenció del Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB se centrà en l'anàlisi de les dades de participació, posant èmfasi en les diferències entre Catalunya i la resta de l'estat, i la mobilització de l'electorat dels diversos partits. Per concloure la seva intervenció, Botella apuntà a les diferències de previsibilitat en l'actuació dels diferents actors de la resta de l'estat mentre a Catalunya la situació és més imprevisible, un fet que pot explicar el diferencial de participació que abans apuntàvem. Botella insistí en la necessitat d'establir les eleccions del 2011 com a referència per a comparar resultats, i no pas les del 20D, per tal de fer una anàlisi més acurada sobre la situació política.

El segon torn fou el d'Àstrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València (UV), que va oferir als assistents una anàlisi enfocada en clau prospectiva, plantejant incògnites i conseqüències en els sistemes de partits català i espanyol. La professora Barrio apuntà la previsibilitat del reforçament de la posició preeminent del Partit Popular ("quan hi ha eleccions amb poc temps de diferència, el partit guanyador dels anteriors comicis se sol veure reforçat") i la situació convulsa d'alguns partits a curt i mitjà termini, que afronten congressos en les properes setmanes i mesos.

Finalment el cap de política del Diari Ara, Maiol Roger, se centrà en analitzar els resultats en clau de campanya. Roger valorà les estratègies dels diferents actors, fent autocrítica de la classe periodística en alguns moments ("Mariano Rajoy és el polític que més cops ha donat per mort la classe periodística en els darrers anys") i analitzant també els resultats electorals en funció de la campanya de cada actor.

Aprofitem per agrair l'assistència a tots els assistents i, en el cas d'aquelles persones que no vàreu poder-hi assistir, recordar-vos que l'acte es va retransmetre via Twitter a través del hashtag #post26J.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web