ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

PRESENTACIÓ-DIÀLEG DE LA PROPOSTA PER UN SALARI MÍNIM EUROPEU

Dilluns 25 de gener, a les 11h del matí 
PRESENTACIÓ-DIÀLEG DE LA PROPOSTA PER UN SALARI MÍNIM EUROPEU

Les representacions de les institucions europees a Barcelona organitzen el dilluns 25 de gener a les 11.00 h una presentació-diàleg telemàtica de la proposta de directiva per crear un salari mínim europeu, amb la participació del director a la Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, Jordi Curell, i les eurodiputades de la comissió d’Ocupació i Afers Socials Rosa Estaràs (PPE) i Alícia Homs (S&D). La trobada, d'11.00 a 12.30 h, serà moderada per la periodista Lara Malvesí, ex corresponsal a Brussel·les.

 

El 2020, la majoria dels Estats membres de la Unió Europea tenen un salari mínim legal (21 de 27), mentre que altres sis tenen nivells salarials determinats a través de la negociació col·lectiva. Els salaris mínims mensuals varien àmpliament a la UE, des dels 312€ a Bulgària fins als 2.142€ a Luxemburg (juliol de 2020).

 

Durant els darrers anys i en el context de la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19, la creació d’un salari mínim europeu és considera cada cop més un instrument útil per garantir salaris justos i la inclusió social.

 

El novembre de 2017, les institucions europees van proclamar conjuntament el Pilar Europeu de Drets Socials, establint el compromís de la UE amb uns salaris justos.

 

El 28 d’octubre de 2020, la Comissió Europea va proposar una directiva de la UE per garantir que els treballadors de la Unió estiguin emparats per salaris mínims adequats que els permetin viure dignament on sigui que treballin.

 

L'acte es podrà seguir en streaming al canal de Youtube de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.   

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web