ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

DEBAT AL CCCB: COS I PANDÈMIA: ELS EFECTES SOCIALS DEL CONFINAMENT

Dijous 28 de gener, a les 18.30h 
DEBAT AL CCCB: COS I PANDÈMIA: ELS EFECTES SOCIALS DEL CONFINAMENT

En aquesta sessió l’escriptora i activista queer Wendy Delorme i l’artista i investigadora Joana Moll conversaran sobre els efectes que ha tingut la pandèmia en la intimitat dels cossos i la manera de relacionar-nos socialment.

 

El debat estarà moderat pel filòsof i traductor Xavier Bassas, en una sessió que tindrà lloc simultàniament a Barcelona i a Lió, tant presencialment com virtualment.

 

La pandèmia ens ha obligat a reduir al màxim el contacte físic amb els altres i a crear una distància social a la qual no estàvem acostumats. El cos ha deixat de ser un espai de relació i intimitat per convertir-se en una superfície que hem de protegir de qualsevol contacte. Aquest és un esdeveniment social sense precedents en un món globalitzat on hi domina l’hàbit de la mobilitat constant, dels espais massificats i de la possibilitat de trobada i de contacte físic entre els cossos. 

 

Del desig de trobar-se, de moure’s i del cos de l’altre, hem passat a l’aïllament, al confinament domiciliari i a la sospita envers els altres. Però, què ens ha revelat aquest esdeveniment sobre les nostres relacions i sobre els nostres modes de vida? Què volem fer amb aquests canvis? Com podem utilitzar-los per repensar la salut dels nostres cossos i de les nostres relacions? Quines possibilitats de les tecnologies digitals volem conservar, o evitar, en una societat postpandèmica?

 

Aquesta sessió se celebra amb l’Institut Français de Barcelona i amb l’École de l’Anthropocène de Lyon. L’acte s’emmarca dins la celebració de La Nit de les Idees, una proposta de la xarxa cultural francesa que promou la lliure circulació d’idees i sabers per mitjà de la celebració simultània d’actes culturals arreu del món.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web