ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

JORNADA: RENOVACIÓ URBANA I EQUIPAMENTS

Dimarts 25 de maig, de 9.30h a 13.30h
JORNADA: RENOVACIÓ URBANA I EQUIPAMENTS

L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) i la Demarcació de Girona del COAC organitzen el dimarts 25 de maig de 2021, de 9.30 a 13.30 h, la jornada Renovació Urbana i Equipaments per parlar de l’impacte d’implantar un equipament en la renovació urbana d’una ciutat.


Les ponències

 

La primera ponència estarà centrada en el projecte del ‘Poliesportiu i ordenació interior d’illa del Turó de la Peira’ al barri de Nou Barris de Barcelona (2018), dels arquitectes Anna Noguera i Javier Martinez. En aquest projecte es reflexiona sobre la capacitat de regeneració de barri des del mateix edifici -aprofitant un espai residual- que provoca la millora de la qualitat de vida dels usuaris, com també ho és entendre l’aposta i procés polític per tal d’aconseguir l’execució de l’equipament.

 

Tot seguit, i durant les tres ponències següents, es presentaran tres equipaments que es troben en diferents fases del procés d’execució. El primer que coneixerem serà el procés de transformació urbanístic de la zona del Parc de les Aigües i el convent dels caputxins de Figueres, actuacions que ja han sigut executades i que gràcies a elles, s’ha regenerat aquell àmbit urbà.

La tercera ponència donarà a conèixer la creació de la Clínica Girona, ubicada a l’entrada sud de la ciutat de Girona, i que actualment s’està construint. Es parlarà de tot el procés de transformació del planejament, al llarg dels anys, fins a decidir la implantació d’aquest equipament sanitari, com també de com es preveu afrontar la reordenació de l’antiga Clínica al centre de l’Eixample.

 

Finalment, l’última ponència estarà centrada en el projecte de regeneració del Barri Vell de la ciutat d’Olot, en el qual es presentaran les previsions futures per tal de regenerar el Barri Vell de la ciutat. En aquest cas, es tracta d’un barri amb algunes zones degradades, on hi ha una aposta clara de l’Ajuntament per tal de regenerar-lo i potenciar-lo.

 

Aquesta jornada està connectada amb la que es va celebrar el febrer del 2019, sota el títol Renovació Urbana i Habitatge, en la qual, a través de quatre ponències i una taula rodona final, es va tractar l’ús de l’habitatge en les ciutats existents.

 

La sessió tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC i comptarà amb quatre ponències. Aquesta es podrà seguir presencialment, prèvia inscripció, o pel canal de YouTube de la Demarcació de Girona del COAC.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web