ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

DEBAT MUNICIPALISTA: LA REACTIVACIÓ I TRANSFORMACIÓ ECONÒMICA DES DELS MUNICIPIS

Dv 09/07, de 9.15h a 13.30h 
DEBAT MUNICIPALISTA: LA REACTIVACIÓ I TRANSFORMACIÓ ECONÒMICA DES DELS MUNICIPIS

L’Agenda 2030 ens va posar com a repte repensar el model econòmic, social i polític de les nostres economies per tal d’assolir el desenvolupament sostenible. En aquest sentit cada vegada més s’està avançant a noves dinàmiques d’economia circular.

 

L’arribada de la pandèmia de la COVID-19, causant d'una crisi econòmica, social i sanitària sense precedents, ha accelerat molt més la necessitat d’aquesta transformació. Una vegada més els municipis, com a administració més propera als ciutadans, han demostrat la seva capacitat per actuar i resoldre els problemes més imminents de la ciutadania. Alhora, les institucions tenen el repte d’implicar-se a la dinamització econòmica local  per tal de combatre les desigualtats i els efectes de la crisi, i per això han de liderar i fomentar la governabilitat democràtica local per tal que de promoure  una transformació inclusiva i sostenible. 

 

El juny de l’any 2020, la UE va anunciar la injecció d’una gran quantitat de recursos per a impulsar la transformació de les economies. Un any després, i un cop els estats han presentat i aprovat els seus plans de recuperació, això començarà a ser una realitat. Una oportunitat única. Per això, cal repensar aquelles iniciatives alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i amb els de la UE de transformació digital i sostenible, a fi que tinguin un efecte motor de canvi. 

 

Aquest serà el el fil conductor d’aquesta  jornada organitzada per l'Associació Catalana de Municipis que pretén posar de manifest aquelles iniciatives municipals que ja estant treballant i pensant en la transformació i reactivació econòmica. 

 

La jornada estarà dividida en tres parts. La primera, estarà dedicada al rol dels municipis per a propiciar dinàmiques de transformació local. La segona, estarà dedicada a abordar aquelles oportunitats que ens brinda la UE per als municipis. I, en la darrera, es presentaran diferents iniciatives municipals d’innovació, disminució de les desigualtats, promoció urbana i transformació digital.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web